Kolozsvár-i Házunk 2003-ban

Ferences közösségüknek tagjai: fr. Páll Leó tartományfõnök, fr. Bõjte Mihály házfõnök, fr. Dr. Mészáros György nyugdíjas gyóntató, fr. Lőrincz Bernardin vikárius, fr.Orbán Zsolt provinciális titkára.
A közösségünk minden tagjáért Istennek adunk hálát és kérjük, a kedves hívek imáját.

    A ferences templom lelki programja - tevékenységeink

A templomunk lelki programja a 2003-as év folyamán hála Istennek minden tekintetben zavartalan volt Örvendünk, hogy rendszeres szentmisével, gyóntatással állhatunk a hívek rendelkezésére . Öröm számunkra a hívek buzgósága, amellyel a szentmiséken, szentségimádásokon, közös zsolozsmán, rózsafüzéren részt vesznek. Mindezekben végzésénél számunkra fontos a ferences életformánk, ugyanakkor igyekszünk úgy alkalmazkodni a plébániák programjához, hogy ezzel segítsünk a paptestvéreknek a plébánia-i közösség építésében. Szentmisék előtt a kifüggesztett program szerint rendszeres gyóntatást biztosítunk. Mivel nagyon fontosnak tartjuk a betegek ellátását, hívásra néhány beteget elláttuk. Mégis rendes esetben a kedves híveknek a plébániájukhoz kell fordulniuk.
Néha a környékbeli paptestvéreknek is segítünk, helyettesítünk, ugyanakkor vasárnap esténként gyóntatunk az egyetemi lelkészségen.

    Más tevékenységeink:
A sekrestyében program szerint, naponta irodai programot tartotunk a hívek fogadására. Nagyon sok másvallású is felkeres, imát, szentmisét kér tõlünk. A provincia irodájában többféle könyvet, kegytárgyat kínálunk a kedves híveknek.

    Búcsúk - Keddek
Az idén is Szent Antal és szent Ferenc ünnepét kiemelten megültük. Részt vettek a szomszéd lelkipásztorok, ünnepi szónok beszélt. Keddenként, továbbra is három szentmise van, két prédikációval. A délelőtti szentmisén szívesen segítenek be az egyházmegyés paptestvérek, amelyért hálásak vagyunk.
   
    Lelkiségi csoportok:
Örvendünk a templomunkban mûködõ Ferences Világi Rendnek, az ifjúsági csoportoknak, a rózsafűzér csoportnak. Segítségükkel több programot is sikerült szerveznünk. Például a hivatás, családokért végzett rendszeres ima a csütörtök esti szentmisék előtt.
Nagyböjtben-adventben lelki napot tartottunk a FVR-nak, és az ifjúsági csoportoknak is. Az idén is sikerült megszerveznünk a karácsonyt, a közreműködők segitségét ezúton is köszönjük.

    Anyagi vonatkozású dolgok:   Szegények megsegitése-Gyûjtések:
A szegények nevében köszönjük jótevõinknek azt a sok kenyeret, amit keddenként annyi embernek szétoszthatunk. Ugyanakkor a hívek adományából, szent Antal perselybõl, szép összeget osztottunk ki segélyként az év folyamán. Örvendünk, hogy amikor gyûjtést rendeztünk valamilyen egyházmegyei célra a hívek bõségesen adakoztak, pl. a Szent Erzsébet gyûjtés alkalmával.
Köszönjük azokat az adományokat amelybõl a templomot, fenntarthattuk, és a közösségünk élhetett, tevékenykedhetett a hívek javára, valamint a provincia hasznára is.
Köszönet azoknak, akik a templom környezetében dolgoznak, vigyáznak rá, takarítják, díszítik. Örvendünk, és hálásak vagyunk a virágokért, amellyel a templomunkat díszíthetjük.
Köszönjük a kántorunk énekekét, orgona játékát, azok fáradságát is köszönjük akik énekükkel szebbé teszik a szentmiséket.
Összefoglalva Istennek adunk hálát az év folyamán kapott kegyelmekért. Külön köszönet mindenki jóságáért, áldozatkészségéért. Isten áldását kér-jük mindenkire.

                        Kolozsvár 2003 December 31
                                                                                                            fr.Bőjte Mihály